DEM Parti’nin Colemêrg mitingi: ‘Çok güçlü bir şekilde kazanacağız’

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Colemêrg mitinginde binlerce kişiye seslendi. Temelli, “Çok güçlü bir şekilde kazanacağız” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Colemêrg Kent Park Meydanı'nda binlerce kişinin katıldığı bir miting düzenledi. 

Saygı duruşunun ardından başlayan mitingde konuşan DEM Parti'nin Colemêrg Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Sıdık Akış ve Viyan Tekçi'nin ardından DEM Parti Meclis Grup Başkanvekili Sezai Temelli söz aldı.

Temelli, "Dem gelir devran döner" diyerek ülkedeki kötü gidişatın son bulması gerektiğini belirtti. 

Temelli, "Bu düzen kaderimiz olamaz. O yüzden hep birlikte değiştireceğiz. Çöktürme planıyla yola çıkanlar, ülkeyi çökerttiler. Bu halkı enkazın altında bıraktılar. Masayı devirenler faşistlerle kol kola girerek, bu ülkeyi çöküşe götürdüler. Oysa bir çözüm mümkündü" şeklinde konuştu.

Seçimlere yaklaşırken siyasetçilerin söylemlerindeki değişime dikkat çeken Temelli, "Her ay seçim olsa, bir ay buraların adı ‘Kurdistan’, 59 ay ‘teröristan’. İşte zihniyet budur. Bu zihniyetle bize saldırmaya devam ediyorlar. Ama onlara inat halk burada, DEM Parti burada. İstedikleri kadar saldırsınlar. Diz çökmedik, boyun eğmedik. O yüzden korkuyorlar" dedi.

Temelli, mitingdeki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da seslenerek, "Sen bu ülkenin Cumhurbaşkanı olamadın. Bizden bir şey öğrendi, onu da yanlış öğrendiler" ifadelerini kullandı.

Son olarak, Temelli, "Bu faşist iktidarı yıkacak olan sizin iradenizdir. Bizim oylarımız onurumuzdur, asla taviz vermeyiz. Her yerden insanlar oylarına, onuruna sahip çıkmaya geliyor. Nerede bir asker, polis varsa, belediyemizi çalmak için seçmen yapıyorlar. Hepsi sahte, gerçek seçmen bu halktır. O yüzden nerede olursan ol, oyun neredeyse oraya gel. Gel özgürlüğün için gel. O zaman görsünler el mi yaman bey mi yaman. Çok güçlü bir şekilde kazanacağız. Mutlaka kazanacağız" dedi.

Miting, çalınan müzikler eşliğinde devam etti.